WEBALKALMAZÁS
= Előkészítés     
= Fejlesztés      
= Fenntartás      
= Felhagyás
Portfólió
Honlap térkép
home page general information levél küldése copyright information

WEBALKALMAZÁS

    A témát, a webalkalmazási folyamat egyes, elkülöníthető fázisainak megfelelően tárgyaljuk:

-1./ Előkészítés

    Egy webalkalmazás megfelelő előkészítésén nagyban múlik, a tevékenység eredményeképpen előálló szoftver termék, illetve szolgáltatás sikere. A megfelelő motiváció, a lehetőségek felismerése, helyes  és reális célkitűzések mind elengedhetetélen feltétele, a fejlesztés megindításának. Mind magunkat, mind vállalkozásunkat fel kell készíteni a feladatra, illetve adott esetben külső segítséget kell igénybevenni. Mindezeken alapul a tervezés, melynek ki kell térnie adottságainkra, a fejlesztéshez, majd működtetéshez szükséges erőforrások meghatározására, a piaci viszonyokra, valamint azon technikai részletekre, melyen  e terület sajátosságaiból fakadnak.

-2./ Fejlesztés

    A webfejlesztésnek számos eleme van, úgymint, maga az Internet, mint kommunikációs média infrastruktúrája (hálózat, domain név, tárhely, szerver-kliens kapcsolat); továbbá a web-site (akár egy egyszerűbb honlap -, akár egy dinamikus portál esetében) építés eszközei: programok, sablonok, fejlesztő motorok, különböző funkciójú és komplexitású keretrendszerek, implementációk, modulok és technikák; végül mindezek összehangpolása és bevezetése.

-3./ Fenntartás

    Miután elkészült a rendszerünk, sor kerülhet annak üzemeltetésre, azon célok elérése érdekében, melyeket kezdetben - az adott webszolgáltatás tervezésénél - kitűztünk. A termékünket, szolgáltatásunkat "el is kívánjuk adni", éppen ezért igénybe kell vennünk mindazon módszereket, melyek annak megismertetéséhez, piaci elterjesztéséhez  szükségesek. Egy Internetes szolgáltatás esetében a közismertség, az elterjedés, a látogatók számával mérhető. Éppen ezért fel kell használni mindazon marketing eszközöket és tapasztalatokat, amik e tekintetben rendelkezésre állnak. Mindezek mellett a honlapunk üzemeltetéséhez, még néhány további szempontot szükséges figyelembevnni (pl.: jogi normák betartása, biztonsági -, ergonómiai kérdések).

-4./ Felhagyás

    Végül meg kell említeni egy lezáró aktust is, mely adott esetben még előnyös is lehet, pl: amennyiben egy webes alkalmazásunk iránt érdeklődés mutatkozik, avagy  azt eleve értékesítésre szántuk (ez esetben az alkalmazás - igaz más szereplőkkel - tovább is folytatódhat), de rosszabb esetben a webszolgáltatásunkat egyszerűen fel kell számolni.