WEBALKALMAZÁS
= Előkészítés     
= Fejlesztés      
= Fenntartás      
= Felhagyás
Portfólió
Honlap térkép
home page general information levél küldése copyright information

Honlap-generálók

   A honlapkészítő programoknak az a lényege, hogy web programozási ismeretek nélkül is lehessen, viszonylag egyszerűbb honlapokat készíteni. Mindezt úgy lehet elérni, hogy egy adminisztráló program, lépésről-lépésre végigvezet azon a folyamaton, amelynek terméke a kész honlap. A honlap struktúra előállításáról a program gondoskodik, míg a honalp tartalommal való ellátása, már az alkalmazó feladata, mely történhet szöveg beírásával, kép elhelyzésével és mindazon honlap modulok (blokkok) feltöltésével, és elhelyezésével, melyeket a program lehetővé tesz.

   Több ilyen honlapgeneráló program létezik, általában hasonló szolgáltatásokkal. A megfelelő program kiválasztásához, végig kell gondolni, hogy mit szeretnénk a honlapon megjelentetni, milyen funkciókra van szükségünk. A lehetséges választékból, az egyes programok lehetőségeiből (amit az esetek többségében, egy demonstrációs program segítségével tudunk megismerni), azután eldönthető, hogy melyiket válasszuk.

   Ezen propgranok általában díjfizetés ellenében (többnyitre néhány tízezer forint/év költséggel), és idegen szerveren, szolgáltatás formájában vehető igénybe, a tartalom általában egy adatbázisba kerül beírásra, de ez az alkalmazót különösebben nem kell, hogy érdekelje, a kód forrásához viszont nem juthatunk hozzá, ezáltal némileg függünk a szolgáltatótól. Van néhány - egyszerűbb felhaszlálhatóságú -, mely viszont már HTML kódot szolgáltat, sőt a tárhelyre való feltöltést is támogatja, így akár a "saját" szerverünkre is feltölthető. Léteznek bonyolultabb honlap-generáló programok, amik már egyfajta átmenetet képeznek, a portál mototok (CMS tartalom kezelő rendszerek) felé.

   A generáló programok viszonylag gyorsan és egyszerűen állítják elő a kívánt honlapot (persze bizonyos keretek és megkötések mellett). A honlap létrehozás, majd tartalommal való feltöltése , majd módosítása, viszonylag egyszerűen és önállóan történhet. Ezáltal viszonylag gyors sikerélménnyel kecsegtet az alkalmazók részére, de ami ettől lényegesebb, általa, főként a tatalomra lehet koncentrálni. Főleg, kezdőknek, az első honlaphoz, vagy egy honlap gyors elkészítéséhez tudjuk ajánlani ezt a módszert.