WEBALKALMAZÁS
= Előkészítés     
= Fejlesztés      
= Fenntartás      
= Felhagyás
Portfólió
Honlap térkép
home page general information levél küldése copyright information

Blog készítés

    Mi a Blog?

    A Blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e, vagy sem. A bejegyzések leggyakrabban – de nem szükségszerűen – fordított időrendi sorrendben következnek egymás után.

    Két féle megoldás létezik Blog készítésére:

  - vagy saját magunk készítjük el, majd üzemeltetjük (látjuk el folyamatosan friss tartalommal) a Blogunkat egy arra alkalmas blog-motorral (pl.: a korábban már bemutatott Wordpress programmal, mely az egyik legnépszerűbb, ingyenes megoldás).

- vagy kész blogszolgáltatást veszünk igénybe, ilyenkor elégséges a tartalommal foglalkozni, melyet egy kezelő felületen keresztül tölthető fel, az adott, általában a blogszolgáltató által fenntartott tárhelyre (e tekinetben számos a számos szolgáltató által kínált ingyenes vagy fizetős megoldás közül választhatunk).

    Mindenesetre ezen utóbbi rendszerekkel viszonylag gyorsan és könnyen lehet, kvázi profi kinézetű blogokat létrehozni. Ha tehát valakinek csupán az a célja, hogy valahol minél előbb megjelenhessen, gyorsan beindíthasson egy web-naplót (blogot), és nem akar különösebben a technikai részletekkel bajlódni, akkor ez a megoldás ideális lehet számákra.

    Egy Blog témája sokrétű lehet: pl.: egy interneten közzétett személyes, egyéni napló, de lehet egyéni vagy csoportos politikai véleménynyilvánítás vagy üzleti jellegű kommunikáció eszköze is, és lehetségesek tematikus blogok is (például kifejezetten csak az irodalommal foglalkozóak). Sok weblog teszi lehetővé a látogatóknak nyilvános megjegyzések írását az egyes bejegyzésekhez, ami – az adott téma köré csoportosuló - közösségek kialakulásához vezethet.